Opplæring på hestens premisser

Rideskole

Når vi holder rideskole, står hesten i fokus. Opplæringen foregår på hestens premisser.

 

Vi tilbyr to kurs på åtte/ni uker om våren og tilsvarende om høsten. Hos oss er det undervisning fra 15.30 til 19.30 mandag t.o.m. torsdag de ukene vi holder rideskole. Hver time varer en hel klokketime. Vi underviser nybegynnere, dressur, sprang og tur i terrenget. For at alle deltakerne skal få fullt utbytte av undervisningen, er det maksimum åtte deltakere på hvert kurs.

Nedre aldersgrense for å delta på vår rideskole er syv år. I løpet av kurset går vi også gjennom teori og underviser i temaer som hestens anatomi, foring, puss og stell. I løpet av kurset tar vi rideknapp og sits og stil med sløyfe og diplom.

Lie-Hvalen Ponny Stall har gode skoleponnier, og vi finner ponnier som passer nivået og størrelsen til kursdeltakerne. Vi har 12 ponnier i alle kategorier fra 1,20  til 1,47 i mankehøyde.

Sikkerhet

Vi er selvfølgelig svært opptatt av rytternes sikkerhet. Alle deltakerne på kursene får sin egen sikkerhetsvest og hjelm. Alle sadlene våre er utstyrt med sikkerhetsstigbøyler.

Det er alltid leiere/hjelpere til stede på hver gruppe.

Erfaring

Vår instruktør, Gitte Lie-Andersen, er utdannet som trener innen barneidrett og har Norsk Rytterforbunds trener II-kurs. Hun er en erfaren sprangrytter på 1,30-nivå og er feil- og stildommer.


© 2007 Lie-Hvalen Ponny Stall - All rights reserved. Made by Skribenten.no